By | September 24, 2016

Skim Kereta Mudah Milik diwujudkan untuk membantu sesiapa yang ingin membeli kereta baru tetapi gagal mendapatkan pinjaman bank. Ada banyak sebab bank menolak permohonan sesorang yang memohon pinjaman kereta antaranya kerana pemohon disenaraihitamkan oleh agensi seperti CCRIS, CTOS atau Bank Negara. Ada juga ditolak kerana ansuran bulanan pinjaman sedia ada melebihi 60% daripada pendapatan. Kadangkala seorang graduan yang baru keluar Universiti juga mungkin susah buat pinjaman kerana terlalu muda dan tiada track record pinjaman di bank.

AGR menyediakan penyelesaian melalui konsep sewa dulu dengan opsyen untuk membeli kereta baru dan terpakai yang sah di sisi undang-undang. Ada perjanjian sewa dengan opsyen membeli ditandatangani antara AGR dan pembeli/penyewa.

Penyewa/pembeli hanya perlu menyediakan dokumen yang mudah iaitu:

  • Kad pengenalan/Passport (rakyat asing)
  • Lesen memandu yang sah
  • Bil utiliti rumah tempat tinggal
  • 2 nama keluarga terdekat yang tinggal berasingan
  • Deposit yang mencukupi mengikut model kereta

Jika anda tidak cukup wang untuk membayar deposit yang ditetapkan oleh pihak syarikat, anda digalakkan untuk membayar prebooking dahulu dan kemudian merujuk/ memperkenalkan rakan-rakan atau kenalan anda kepada AGR. Syarikat AGR ada menyediakan plan pendapatan yang lumayan melalui program memperkenalkan pelanggan yang dikenali sebagai Smart Auto Plan AGR Cartrade.

Keterangan lanjut boleh hubungi wakil kami.

Adi Surya Umri

016.366.6697 / 016.646.6449

https://www.facebook.com/Kereta-Sewa-Beli-Jamin-Lulus-CCRISCTOSBlacklistBankrap-1734116846829850/

file_000-1

Related Posts:

  • No Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *